Yhteenveto ensimmäisestä kahdesta kuukaudesta

On aika summata plussat ja miinukset ja tehdä yhteenveto ensimmäisestä kahdesta kuukaudesta treenien ja urheilun parissa.

Tällä viikolla tulee kaksi kuukautta täyteen kun menin ensimmäisen kerran salille – ensimmäisen kerran tämän projektin parissa kuten myös ensimmäisen kerran koko elämäni aikana. Aiemmin salilla on toki tullut käytyä testaamassa, mutta sinne ei ole lähetty, vaan käyty lähinnä sulkapallon/sählyn ohella kokeilemassa.

Ihan ensiksi täytyy miettiä syitä mitkä minut tämän homman pariin ajoi. Tulee mieleen oma halu muuttua ja toki – peiliin kun katsoo niin tarvitseeko sitä enempää? Kunto oli toki myös pohjalla, mutta se ei varsinaisesti salilla parane. Siihen tarkoitukseen on lisätty sulkapalloa, uimista ja sählyä.

Muuttumisen halu – miksi?

En halunnut enää jäädä siihen tilanteeseen, että joka kerta peilin eteen mentäessä heijastuva kuva ei tunnu oikealta. Toisaalta, tuntuuko se koskaan? Kuitenkin muutoksen tielle on lähetty ja toistaiseksi kaikki menee kuten pitää – hitaasti, mutta! varmasti.

Painoa saa pudotettua helpomminkin, mutta siinä samalla menee jotain tärkeääkin, nimittäin niitä vähäisiä lihaksia. Enää pakonomaista painonpudotusta ei ole vaan tarkoituksena on rasvanpoltto ja kehon muovaaminen siihen suuntaan minkä sen myös haluaisi olevan. Paino itsessään menee hitaasti alaspäin… arvioisin, että noin 1-2kg kuukaudessa, tosin kauankohan? Ei varmaan loputtomiin, jos ajattelee lihasmassan kasvatusta… No siihen on vielä pitkä matka, ei hätäillä ja mietitä sitä vielä.

Itsetunto, omantunnonarvo ja muut henkiset seikat ovat myös tämän myötä parantuneet. Jaksaa enemmän, kestää enemmän. Moni aiemmin ylivoimaiseksi käynyt asia on helpompi ohittaa olankohahduksella, tiettyyn rajaan asti tietysti. Eihän tämäkään mikään ihmeasia ole joka samantien pamauttaa kaiken maksimiin, vaan lähinnä korjaa kolhuja monessa mielessä.

Omat voimat! Siis fyysiset. Kun katsoo tuloksia mitä alussa – ensimmäisen viikon jälkeen oli niin aika kovan nousun ovat tehneet. Ihan ensimmäisen kerran tuloksia ei voi sellaisenaan verrata mihinkään, kun se oli vielä sitä alkupainojen hakemista, mutta tuo viikko aloituksesta lienee hyvä lähtökohta. Alla pieniä vertauksia siitä mitä oli ja missä ollaan nyt:

Reiden loitontajalaite: 35kg -> 65kg
Reiden lähentäjälaite: 35kg -> 70kg
Vartalonkiertolaite: 40kg -> 70kg
Pullover: 30kg -> 65kg
Selänojennuslaite: 90kg -> 120kg

Näitä kun katsoo niin edistystä on tullut todella paljon. Todellisuudessa voimat ei lähellekään noin paljoa ole kasvaneet, vaan kyse on lähinnä lihaksen herkistymisestä ja herättelystä mikä näin alussa tuon suuren pyrähdyksen aiheuttaneekin. Siltikin, kehitystä. Selänojennuslaite ei ollut ihan ensimmäisillä kerroilla mukana, joten se ei ole ihan täysin vertailukelpoinen edeltäviin.

Treenaaminen on myös kehittynyt alkuun verrattuna huimasti. Monotoninen laitteesta toiseen hyppääminen on vaihtunut osittain erilaiseen kiertoympyrään ja lihasryhmien painottamiseen. Samalla lisätty erilaisia laitteita ja liikkeitä mukaan sekä lihaskuntoliikkeitä mistä ei voi järkevää kirjaa pitää.

Motivaation kanssa ei ole ollut ongelmia vielä ainakaan, minkäänlaista. Pieniä aamuväsymyksiä on toki ollut, mutta aina on salille päästy. Itse asiassa tänään olin jättämässä väliin – lihaskipujen vuoksi, mutta päätin, että menen edes treenaamaan jalkoja, koska niissä ei mitään kipuja ollut.

Voimat nousee, henkiset ja fyysiset. Oma ulkoinen olemus on muuttunut parempaan suuntaan, niin että sen jo huomaa muutkin kuin itse. Tarvitseeko enempää sanoa? En usko. Jatkan samaan malliin, toimintatapoja, treenaamista ja itseään kehittäen. Katsotaan mihin tämä tie vielä minut vie! 🙂

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: