Kevyt aloitus levon jälkeen

Parempi aloittaa rauhassa kun kolme päivää huilattu ylitreenauksen tuloksena.

Kieltämättä oli vähän jännitystä ilmassa, että miten on lepo auttanut, vai onko mitenkään. Päätin kuitenkin nyt (jo) käydä kokeilemassa kuinka treeni kulkee ja maistuu. Tarkoituksena oli vetää rauhallinen luistelu ja koittaa pitää sykkeet kurissa.

Sykkeiden perusteella voisi sanoa, että levosta on ollut apua, paljonkin. Normaalisti sydän hakkasi pienestäkin yrittämisestä 130+ jo minuutin parin jälkeen, mutta nyt oltiin 110-120 välissä. Tuntui, että sai polkea aika kovaa, että sai sykkeet edes lähemmäksi 140:tä ja hyvä niin. Rauhassa kun piti ottaa niin sitten otetaan.

Lenkki ei ollut järin pitkä, vaan tarkoituksella kevyt ja mahdollisimman rauhallinen. Pituutta tuli n. 10km ja aikaa kului reilu puolituntia.

Lopussa tuli hieman sotkettua sykkeitä kun piti jostain typerästä syystä johtuen polkaista vähän enempi ja sykkeet paukahtikin kattoon (157). Muutoin pysyi maltillisesti 140-145 tuntumassa jopa ylämäissä. Tuo lopun ylämäkirykäisy vaan jäi vaivaamaan älyttömästi.

Summa summarum: Lepo teki todella hyvää ja nyt sen huomasi mitä ylitreenaus aiheuttaa. Jatkossa voisi ottaa vähän rauhallisemmin ja kuulostella kroppaa huomattavasti enemmän sekä tarkkailla peruskuntotreenien sykkeitä … niistä tuon näköjään huomaa helpostikin milloin mennään väärällä polulla ja milloin ei.

Voisi sanoa, että sykemittarin orja, muttei ihan … se on vain pirun hyvä tapa seurata treenien kovuutta suhteessa lepoon ja syömiseen.

Kesto: 37min
Matka: 10,5km
Keskinopeus: 16,9km/h
Syke avg/max: 134/157
Arvosana: 8+
Fiilis: Lopun korkeat sykkeet ja tykytys veti fiilikset v*tutuksen puolelle, mutta muuten onnistunut lenkki. Kun vaan tuo loppu olisi mennyt paremmin … harmittaa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: