Lenkkeilyn neitsytmatka

Vihdoinkin! Johan tässä ehti reilu 30v mennäkin ilman juoksemista.

Tosiaan en ollut koskaan ennen tätä käynyt varsinaisesti juoksemassa/lenkkeilemässä, eli kyseessä oli koko elämäni ensimmäinen juoksulenkki. Yllättävän pitkään siinä meni ja vaikka urheilua/kuntoilua on harrastellut, niin koskaan en ole oma-alotteisesti juoksemaan lähtenyt. Nyt sekin on tehty! 🙂

Otin varovaisesti tavoitteeksi käydä 6km lenkki tekemässä maltillisella sykkeellä, että saisi hieman peruskuntoa nostettua. Hyvinkin nopeasti huomasin, että jo muutama juoksuaskel nostaa sykkeen todella nopeasti yli 140:n, eli luvassa olisi hetki juoksua, vähän kävelyä ja sama uusiksi.

Alkuun tuota vuorottelua jaksoikin tehdä, mutta lopussa paloi käämi ja annoin vain palaa menemään. Tietysti hiljakseen eikä väkisin pinkomalla. Lopputuloksena oli se, että sain juostua kokonaisuudessaan matkasta n. 4km yhteensä.

Yllätyin positiivisesti oman kunnon ja jaksamisen suhteen, varsinkin kun aerobista liikuntaa ei ole kovin paljoa tullut viimeaikoina harrastettua ja etenkin kun juoksu oli minulle ennastaan täysin vieras kuntoilumuoto. Seuraavan kerran otankin tavoitteeksi juosta koko 6km matkan ilman kävelypätkiä.

Kuten aiemmin sanoin, tavoitteena oli pitää syke alle 140:n, mutta korkeammalla mentiin. Keskisykkeeksi tuli 150 kun huiput oli siinä 166:n korvilla.

Rullaluistelusta tuttu efekti tuli jälleen koettua suurinpiirtein saman ajan kuluttua vieläpä. Juoksu (kuten rullaluistelu) keveytyi huomattavasti siinä reilun puolentunnin kohdalla. Juoksu alkoi sujua paremmin, sykkeet rauhottui ja koko hommasta tuli kertalaakilla rennompaa.

Vielä näin alkuun ei kuitenkaan uskalla kokeilla pidempiä juoksumatkoja, vaikka tuossa puolentunnin kohdalla koko homma helpottuisikin, vaan tarkoitus on pitää kokonaiskeston 45-60min paikkeilla. Josko kesään mennessä saisi kympin jo vedettyä nätisti? Täytyy pysyä terveenä ja juosta säännöllisesti 🙂

Kesto: 44min
Arvosana: 10!
Fiilis: Ensimmäinen juoksu! Koko juoksemista jäi todella mahtava fiilis! Aika mukavaahan tuo on… 🙂

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: