Juoksemista ja punttisalia

Tulikin blogin kirjoittamiseen muutaman päivän tauko, mutta ääressä (=äänessä) ollaan jälleen.

Tänään kävin pitkästä aikaa salilla tekemässä 1. päivän ohjelman joka meni, noh, kehumaan ei pääse, mutta hengissä selvittiin! Maanantaina vuorostani kävin juoksemassa toisen kerran elämäni aikana ja tällä kertaa tähtäimenä oli juosta koko matka, oli se sitten matka mikä tahansa.

Ensin salikäynnistä: Tulokset junnaa, mutta jotain hyvää tässäkin oli. Ilmeisesti juokseminen ja muutenkin reipas kuntoilu on auttanut kun keskisyke on alkanut tippua mukavasti alle 130:n ja kun tuohon tuo vielä malttia, niin joku päivä saa ehkä sykkeet pysymään todella järkevissä lukemissa. Eihän sinne kuitenkaan lähdetä pumppua revittämään, eihän??

Eniten haasteita tuntuu olevan penkissä. Välillä 70kg sarjat nousee reippaammin ja välillä, kuten tänään, ei niin reippaasti. Toistomäärät jäivät vähän vajaiksi, mutta koitin kompensoida sitten vuorostaan muissa rintaliikkeissä.

Sitten juoksusta: Kävin vaimokkeen siskon miehen kanssa lenkillä. Tuo karpaasi kun on vähän kovempikuntoinen kaveri kuin minä, niin pientä tsemppausta piti tehdä. Otettiin lenkiksi sellainen 6-7km pätkä jossa oli yksi pitkä nousu ja yksi todella pitkä lasku. Yllättävää kyllä sillä jaksoin juosta koko hemmetin lenkin ilman, että tarvitsi pysähtyä kävelemään tai hengähtämään!

Sykkeet olivat kohtalaisen korkealla ja keskisyke taisi nousta 160:n pintaan. Ylämäessä kone rupesi todella piiputtamaan ja välillä paukuteltiin päälle 170:n lukemia, mutta pääsääntöisesti mentiin 155-160 tuntumassa.

Tuosta juoksusta jäi kuitenkin pientä kolotusta kinttuun. Oikean jalan jalkapohja ei kestä tällä hetkellä minkäänlaista juoksuaskelta. Tuntuu kuin päkiästä lähtisi jotain kireää kohti kantapäätä, mikähän siellä mahtaa jumittaa? Täytynee olla pois lenkkipolulta toistaiseksi kunnes jalka helpottaa.

Mutta että tämmöistä liikunnallista iloa tänne nyt! Ellei tässä tarvitse lähteä vaimokkeen kanssa synnyttämään ensiyönä, niin suuntaan aamulla salille.

Juoksu
Kesto: 45min
Arvosana: 10!
Fiilis: Kyllä mä jaksoin sittenkin! Voi p*rkele että oli voittajafiilis! 😀

Sali
Kesto: 75min
Arvosana: 8-
Fiilis: Pientä pakkopullaa eikä penkki(kään) kulkenut. Kyllähän tuolla nyt kävi…

Mainokset

2 Responses to Juoksemista ja punttisalia

 1. Jutilan eukon poika sanoo:

  Tsempataanpa hieman juoksuharrastuksen aloittanutta. Kyllä se siitä ku alkuun pääsee! ANNA MENNÄ! HYVÄHYVÄ! jne…

  Edessä voi olla vielä juoksijan polvea ja penikkatautia, mutta palkitseva laji on jahka alkuvaikeuksien yli pääsee 🙂 Pari kaveriakin aloitti lenkkeilyn ja ovat hommanneet jonkun sortin reeniohjelman täältä: http://fi.running.adidas.com/. Kovasti kehuivat. Kattele josko siitä jotain iloa irti saisit. Itelleni ei ohjelmien seuraaminen passaa, jotenka en osaa henk.koht. arviota antaa. Perstuntumalla mennään (TM)

  Ainiin! Toki pitää muistaa taas markkinoida myös suunnistusta tässä yhteydessä. Siinähän tulee juoksenneltua lähes huomaamatta kun kiiruhtaa rastilta toiselle. Jos siis meinaa tuntua normilenkkeily ykstoikkoselta niin anna ihmeessä tällekin lajille mahdollisuus. Nimim. viime kesänä hurahtanut.

 2. juzu sanoo:

  Kiitoksia. Kyllä tämä varmasti palkitsee… muutamalla (lisä)elinvuodella ehkäpä? 🙂

  Tämä kinttu vieläkin vihoittelee joten seuraava lenkkireissu siirtyy luultavasti viikonlopulle … harmittavaa.

  Täytyypä vilkaista tuota ohjelmaa, mutta epäilen sen sopivuutta itselleni. Toistaiseksi lenkkeily ei ole pääroolissa, vaan tukemassa kaikkea muuta, mutta mistäs sen tietää kuinka käy. Toisaalta kutkuttaisi ajatus (puoli)maratonin juoksemisesta joskus hamassa tulevaisuudessa, mutta tuo on niin pieni ajatus, ettei sille kannata uhrata liikaa aikaa.

  Tuo suunnistus voisi olla mielenkiinoista, ehkä joskus kokeilen 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: