Pidempää matkaa – ainakin minulle

Nyt ne rajat taisi löytyä niin lihaskestävyyden kuin takapuolenkin suhteen, sillä keskiviikkona heittämäni lenkki koetteli niin reisiä kuin istumalihaksiakin.

Kävin koemielessä kokeilemassa sitä, että jaksaako töihin ajaa polkupyörällä vai ei. Lenkistä tuli vähän pidempi kuin se lyhintä reittiä pitkin olisi, sillä koukkasin työkaverini kodin kautta hakemassa matkaseuraa.

Koko reissusta kertyi menopaluineen 66,4km jonka puolessavälissä – siis töissä oli n. 20 minuutin mittainen tauko rupatteluineen ja tankkaamisineen.

Matka työpaikalle meni oikeastaan täysin kivuttomasti eikä mikään virtaava hikikään iskenyt, sillä meno pidettiin sen verran rauhallisena, ettei sykkeet päässeet nousemaan liian korkealle.

Takaisintulomatkalla ne ongelmat sitten alkoivat. Ensin n. 40-45km kohdalla tuli molempiin reisiin totaalilakko. Ihan järkyttävä kipu johon ei auttanut mikään. Paikallaan seisominen ehkä olisi voinut helpottaa, mutta sillä tavalla ei matkaa tehdä joten se jätettiin pois laskuista.

Tätä tuskasta polkemista kesti n. 6km jonka jälkeen tuli hieman helpompi vaihe – kunnes lopussa viimeiset n. 10km tultiin samoja tuskia kokien hampaita purren. Jos olisi vähänkään luonto antanut periksi, niin olisin soittanut kyydin tuossa vaiheessa, mutta kun ei antanut niin ei. Itse halusin tehdä lenkin joten kyllä sieltä on omin voimin myös päästävä kotiin.

Nyt yövuoroa tehdessä jaloissa tuntuu mielenkiintoiselta. Hieman lihasarkuutta liikenteessä ja veikkaan, että aamunokoset vedettyäni kävelen puujaloilla.

Pyöräilyn (ainakin näin pitkän) aikana nautittuun nesteeseen voisi vähän panostaa. Pelkkä vesi ei todellakaan riitä ainakaan omalla kohdallani tuollaisille matkoille, joten pistin ainoan pussukan hart sportia mitä oli hyllylle jäänyt. Jatkossa tuo korvataan luultavasti dextro/malto -sekoituksella.

Tämmöinen 66,4km lenkki oli ehdottomasti kipurajalla, ehkä vähän ylikin. Tuota pidempään en olisi mitenkään pystynyt menemään. Kunhan tästä palautuu niin voisi harkita kuntosalia pitkästä aikaa ja pyöräilyä vasta joskus … no en halua sitä vielä miettiä. Ei jostain kumman syystä tee mieli istua satulaan hetkeksikään 🙂

Ai niin, keskisyke koko reissulla oli 134, eli reippaasti pk-alueella. Meinasin unohtaa lisäksi koko testin tarkoituksen… kyllä sinne töihin jaksaa fillaroida. Ja takaisinkin kunhan menopaluun välissä on se työpäivä 🙂

Kesto: 209min / 66,4km
Arvosana: 9+
Fiilis: Oma kunto yllätti positiivisesti, siksi noin hyvä arvosana (edelleen!). Kyllä tuo pyöräily on minun juttuni ehdottomasti! Kunhan tästä toivutaan…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: