Hyötyliikuntaa rankemmalla kädellä

Nyt se on viimein tehty! Pyörällä töihin ja takaisin.

Varauduin n. 31km työmatkaan ottamalla reilusti aikaa (2,5h) jos vaikka sattuisi eksymään tai muuten vain keli olisi astetta rankempi, että matka kestäisi.

Menomatka töihin oli yllättävän kevyt, vaikka sykkeet hyppivät kohtalaisen korkealle. Aloin jo ajattelemaan, että olenkohan tulossa kipeäksi kun meni helposti 150 rikki. Vauhti pysyi koko matkan vikkelänä eikä mitään puutumisia tullut. Ainoa haittapuoli mikä matkalla tuli vastaan oli pienet eksymiset. Töihin saavuttua oli suorastaan mahtava päästä suihkuun ja saunomaan, ai että! Työpäivää ei juuri paremmin voisikaan aloittaa.

Katselin reittioppaasta tuota työmatkaa, niin lyhintä reittiä pitkin olisi matkaa n. 28km, mutta siihen pitäisi olla jo jonkinlainen navigaattori, että löytää perille. Sen verran hämärämpi reitti oli.

Paluumatkaan lähdin töistä hieman aiemmin pimeän ja kylmyyden takia. Vaikka olinkin varustautunut microfleecekerrastolla, niin ei tuolla kuitenkaan lämmin tullut. Paluumatkan sykkeet olivat maltillisemmat, tosin vauhtikin oli ajanoton perusteella hieman hitaampi. GPS matkamittarista loppui paluumatkalla virta 24km kohdalla, joten ihan tarkkaa arviota ei pysty sanomaan kuinka paljon lyhyempi kotimatka oli kun en eksynyt läheskään niin paljoa 🙂

Nyt kun ei ole enää dieetillä, niin tulisi syödä kulutuksen mukaan, ettei lihaskatoa pääse syntymään (eikä laihtumaan…). Työmatkaan käytetty energia oli lähes 2000kcal, joten syötävää tuli reilusti enemmän. Kun syömismäärä hyppää peruskulutuksesta (n. 2100kcal) tuonne päälle 3700kcal, niin elimistö rupeaa toimimaan hieman … aktiivisemmin. Aineenvaihdunta tehostuu todella paljon ja tuntuu, että koko ajan on kuuma, vaikka muut palelisi. Lisäksi suuremmat ruokamäärät aiheuttavat päänvaivaa ahmiessa.. mihin ne mahtuu??

Noh, onneksi tuo on positiivinen ongelma ja kohtalaisen harvinainen. Ei sitä sentään joka päivä noin paljoa kuntoilla, eihän?

Joku varmaan jo miettii, että mitä järkeä tällaisessa touhussa on? Pakko myöntää, eihän tässä mitään järkeä olekaan. Ei tätä järkisyistä tehdäkään enää, vaan kyseessä on omien rajojen rikkominen, Mahdottoman tekeminen mahdolliseksi! Minä pystyn siihen!

Kesto: 85min + 89min / 62,6km
Arvosana: 10!
Fiilis: Nyt on kintut kipeänä, mutta olo on mahtava!

Ps. Rypsiöljy on ihan hyvää sellaisenaankin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: