Neitsytmatka tehty!

Tein sen! Tänään on käyty koeajamassa vanha kunnon polkupyörä!

Ensimmäinen ajatus mikä tuosta tulee mieleen on: Huikea pyörä!

Siitä huolimatta, että unohdin rasvata ketjut, nostaa penkin, laittaa lukkopolkimien omat kengät yms. pientä, niin vauhtia ja nautintoa tuolla pyörällä on kyllä huomattavasti enemmän kuin toisella pyörälläni, sillä hybridillä millä tähän asti reissut on tehty.

Vaikka pyörällä on ikää se parisenkymmentä vuotta, niin ei se kyllä ajaessa tunnu missään. Ulkonäöstä toki ymmärtää, ettei olla samalla vuosituhannella, mutta onneksi sillä ei ole mitään väliä.

Nyt alkaa iso opettelu, että osaa ottaa tuosta pyörästä kaikki se potentiaali irti mikä siinä on käytettävissä. Lukkopolkimet on varmasti yksi suurin haaste huonon kunnon lisäksi. En ymmärrä miten isäpuoleni on tuolla päässyt 100km alle kolmeen tuntiin, kun en päässyt ekalla lenkillä samaan keskinopeuteen edes 12km matkalla. Ei muuta kuin kovaa ajoa ja kunnonkohotusta.

Tosiaan 12km lenkin heitin ja aikaa meni 24min, eli keskinopeus oli karvan päälle 28km/h joka on kyllä kohtalaisen kova tulos minunlaiselleni. Ei tuota vauhtia kuitenkaan kovin kauaa välttämättä jaksa vetää… täytyy testata kuitenkin jossain välissä pidempää lenkkiä heittää kunhan on sinut pyörän kanssa.

Suurin ero ajaessa on varmasti asento ja se, että tällä ei mene jalat läheskään niin kovasti hapoille kun hybridillä. En tiedä johtuuko pyörän kevyemmästä olemuksesta vai mistä, mutta ero on todella suuri.

Nyt vielä vanhasta sotaratsusta kuva ja sen jälkeen nukkumaan. Hyvää yötä! 🙂

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: