Vaihtelua treeniin

Treenaus on (salilla) ollut kovin yksipuolista, vaikka olenkin koittanut tehdä muutoksia ohjelmaan, niin yksi asia on aina pysynyt samana: Toistomäärät.

Päätin nyt tehdä tuohon muutoksen ja samalla kokeilin uutta näkökulmaa painonnosteluun. Aloitin jokaisen tekemäni liikkeen pienestä painosta (no mullahan kaikki painot on pieniä, mutta…) ja tein 15 toistoa, jos se meni niin pidin parin minuutin tauon ja tein seuraavalla painokoolla uudestaan 15 – ja jos sekin meni niin toistoa niin kauan kunnes 15 ei enää mennyt. Tuon jälkeen vaihdoin toiseen liikkeeseen.

Ainakin nyt jälkikäteen tuntui fiksulta vedolta. Kädet on kipeämmät kuin aikoihin ja varmasti otti muuallekin todella tehokkaasti. Muutamassa liikkeessä jäin reilusti alle normaalien sarjapainojen… tässä sen huomaa kuinka heikko ja kukkakeppi sitä kuitenkin on 🙂

Syömismäärä ei luultavasti ole vieläkään kohdallaan, sillä paino pysyy hyvinpitkälle samassa, toisaalta sehän se on ollut tavoitekin. Viime viikolla tuntui olevan pienessä nousussa, mutta nyt ollaan jälleen palattu vakiotasolle. Tuloskehityksen kannalta tuo olisi hyvä saada todella pieneen nousuun, mutta jos kehitystä tapahtuu nollamuutoksellakin niin aina parempi. Jotenkin vaan maistuu koko homma puulta kun dieetti + dieetin jälkeinen aika =4-5kk ja tulokset ovat lähes samoissa… edelleen. Syö miestä.

Eipä hätiä mitiä. Eihän tässä hevosen selässä olla ja kuitenkin peilistä näkee positiivisen muutoksen, joten ei ole syytä (vielä) huolestua! Nyt vähän aerobista liikuntaa pitäisi saada, ettei mene pelkästään salitreenaukseksi tämä loppukuukausi. Tänään oli jo paremmat kelit, mutta kun yöksi piti tulla töihin, niin ei uskaltanut vetää salia JA aerobista samalle päivälle, tosin ei se muutenkaan olisi ehkä ollut fiksua.

Ajattelin tässä kesällä kokeilla yksijakoista treeniäkin ja ottaa siihen malliksi Arskan kultaisen kuusikon jo ihan vaihtelun vuoksi. Tämä 2/3 -jakoinen toimii myös, mutta kun treenaus on todella epäsäännöllisen säännöllistä. Alla siis Arnoldin kultainen kuusikko:

1. Takakyykky.
Käytä painoa, joka sallii sinun saavan 4×10 toistoa. Laskeudu aina niin alas, että reitesi ovat vaakatasossa lattiaa kohden. Tee 10 toistoa, lepää kaksi minuuttia ja toista.

2. Penkkipunnerrus
Ota kohtuullisen leveä ote, kädet noin 80 cm leveydellä toisistaan. 3 x 10 toistoa. Lepää kaksi minuuttia sarjojen välillä.

3. Leuanveto leveällä otteella
Tee niin monta toistoa kun pystyt, eli 3 x max.

4. Niskan takaa punnerrus
Käytä leveää otetta. Peukalot noin 15 senttiä olkapäiden ulkopuolella per puoli. 4 x 10 toistoa. Kaksi minuuttia lepoa sarjojen välillä.

5. Hauiskääntö tangolla
Pidä kyynärpäät kiinni kyljissä ja ota olkapäiden levyinen ote. Tee liike kontrolloidusti. 3 x 10 toistoa. 90 sekuntia lepoa sarjojen välillä.

6. Istumaannousu
Pidä polvet koukussa ja kädet pään takana. Älä pidä taukoa toistojen välissä vaan tee 20 toistoa tai niin monta kun voit ilman tauon pitämistä. 3 – 4 sarjaa. 60 sekuntia lepoa sarjojen välillä.

Täytyy vielä miettiä. Tuo on ehkä turhan rankka jos salipäiviä kertyy kolmekin samalle viikolle. Toisaalta niin ei ole käynyt kovin monesti kuluneiden kuukausien aikana, joten …. noh, pitää miettiä!

Nyt kuitenkin takaisin sorvin äärelle!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: